torsdag 25 april 2013

Jag - en tiger

"Den hungriga tigen smyger i djunglens snår efter
något att äta. Hur ska han orka?"
"Han ger upp sitt sökande i buskagen och styr kosan 
mot den oändliga savannen istället"
 "Spanar ut över vidderna efter en antilop eller två..."

söndag 21 april 2013

Retstickor

Hos oss finns det en hel del kajor, ni vet de där svarta fåglarna som älskar att retas. Vet inte vad de har emot mig, men så fort jag går ut kommer de flygande. Eftersom jag skulle kunna tänka mig svart fågel till middag brukar jag smyga på dem, men de upptäcker mig alltid och de retas HELA tiden.
Här sitter jag tex i vårt japanska körsbärträd och de dumma kajorna sitter strax över. När jag äntligen lyckats klättra till stället där de sitter flyttar de några decimeter till en annan gren och jag får börja om från början och så där håller vi på. Ibland i över en timme. =/ Dumma fåglar!! Gissa om jag gärna går in då när Matte visslar.



torsdag 18 april 2013

Tjohoo, det är vår...

...men när det blir vår där jag bor börjar bönderna köra ut svämgödsel - alltså flytande bajs. Hos oss är det ko-bajs och det måste man ju kolla in. Jag har ju aldrig luktat på sådant tidigare så jag gjorde en liten närgången observation.
Matte säger att man inte ska gå i kobajs om man har vita tassar för då måste man bada. Här tröstar jag mig med lite mat efter badet. Ser ni att jag fortfarande är blöt? Fy farao för att bada! Och förresten. Måste man inte bada efter att ha gått i kobajs oavsett vilken färg man har på fötterna...

söndag 14 april 2013

Trött

Om man är ute och hjälper till i trädgården en hel dag blir man ju helt slut liksom. Husse och Matte gick in vid halv6-tiden och då tänkte jag att jag följer väl med in då. Mjukmat och lite av mitt favvo-torrfoder sen orkade jag inte hålla upp ögonen längre.
Så jag sov i "min" fåtölj som en klubbad oxe tills lördagsfilmen var slut. Vid halv 12 kände jag mig ganska pigg och fattade inte alls varför husse inte ville bli biten i fötterna. Han mumlade något om att det var lägg-dags, men jag var ju jättepigg. Tråkmåns!

torsdag 11 april 2013

Trädgårdsarbete

Husse och Matte arbetar i trädgården och jag hjälper till på mitt vis. He he. Jag springer nära vägen så Matte blir väääldigt orolig, jag leker snubbeltråd med Husse när han bär ved och så är jag trevligt sällskap när det är fikapaus. =)
Husse har lagt ut några konstiga pälsar på soffan. Matte säger att det är renfällar, men jag leker att det är rävskinn.
Ser ni hur bra jag är på att anfalla? Jag är säker på att jag kan klå räven också...

söndag 7 april 2013

Husses hjälpreda

Nu är jag snart 6 månader och vill vara ute mer och mer, men eftersom det är väldigt mycket rävar där jag bor får jag (än så länge) bara vara ute när det är ljust eller om jag har någon med mig. Det är roligast att vara ute när någon av människorna är med och när Husse är ute i trädgården och jobbar med veden passar jag på. En hel helg höll vi på, så hela måndag och tisdag orkade jag bara ligga inne och sova...
Smyger på Husse!
 Smyger på Lill-lillmatte.
Smyger på fåglar.

torsdag 4 april 2013

Handfats-sömn

Varför jag väljer att sova i handfatet? För att jag kan och för att det är svalt och gott. Matte eldar nämligen i kaminen på kvällarna så det kokar om en och ibland måste man svalka sig lite.
Fast kaminen är skön när man har varit ute i nordanvinden med Husse och burit pinnar hela dagen. =)